Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

A German Passion

15 mei 2022 - 15:30

€25

De Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld organiseert op zondag 15 mei om 15.30 uur in de Dorpskerk van Sleen samen met het Margaretha Consort iets nieuws. Muziek van Buxtehude, Schütz, Bach en meer, veel meer. ‘A German Passion’ is het nieuwe programma van het Margaretha Consort met 17e eeuwse passiemuziek van de Noordduitse School.

Deze muziek hoor je niet veel meer en dat is jammer want het zijn tenslotte de voorbeelden die Bach had en waarop zijn werken in feite geïnspireerd zijn.

‘A German Passion’ is een interessant programma met nét even andere passiemuziek. En geheel in Margaretha-stijl wordt die muziek ook nog eens nét even anders uitgevoerd. Te denken valt aan een 8-korig motet dat door 5 zangstemmen en 3 gamba’s een heel andere sfeer en zeggingskracht krijgt. Ook worden composities over hetzelfde lied samengesmeed tot een nieuw geheel. De muziek zal in de dorpskerk in Sleen echt tot zijn recht komen.

‘A German Passion’ is het vervolg op ‘A German Christmas’, waar op dezelfde manier oude kerstmuziek wordt uitgevoerd door het Margaretha Consort. Van dat programma is in 2018 een cd uitgekomen die wereldwijd een zeer goede pers kreeg. De cd van A German Passion verschijnt medio 2023.

In 2020 bestond het Margaretha Consort tien jaar en dit programma was bedoeld als één van de jubileumconcerten. Er zit jaren onderzoek en research in dit programma en we waren er helemaal klaar voor.  Echter, door corona hebben we deze concerten moeten uitstellen en inmiddels ook bijstellen, maar nu gaat het er dan echt van komen.

Kaarten kosten 25 euro. (kinderen/studenten 5 euro) en zijn te bestellen via www.margarethaconsort.nl.

Gegevens

Datum:
15 mei 2022
Tijd:
15:30
Kosten:
€25

Locatie

Dorpskerk Sleen
Brink 7
Sleen, 7841 CE Nederland
+ Google Maps