Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Avondwandeling door boswachterij Gees

14 juni - 19:00 - 21:00

€6,00

Laat je verrassen door de prachtige natuur in avondsferen. Beleef de overgang van dag naar nacht tijdens deze zomeravondwandeling in boswachterij Gees. Komt de natuur nu tot rust of juist tot leven? Op woensdag 14 juni neemt de natuurgids van Staatsbosbeheer je mee langs de mooiste en meest bijzondere plekjes. Het is een geweldig natuurgebied met vele zichtbare sporen uit het verleden.

Boswachterij Gees is aangelegd in de jaren dertig van de vorige eeuw en is een van de rustigere bosgebieden in Drenthe. Het loofbos van de boswachterij wordt doorbroken door verschillende vennen en een aantal heidevelden. Doordat het gebied hoger ligt als het omringende land zijn er vanaf de oostkant van de boswachterij schitterende uitzichten over de lager gelegen graslanden. Sporen uit het verleden zijn nog goed zichtbaar, van pingo tot grafheuvels.

De excursie is geschikt vanaf 6 jaar. Je leert en ontdekt van alles over de geschiedenis, bomen en de dieren van het bos.

Informatie en aanmelden
De avondwandeling vindt plaats op 14 juni. De wandeling start om 19.00 uur en duurt maximaal twee uur. De kosten bedragen € 6,00 voor volwassenen en € 4,- voor kinderen t/m 12 jaar.
Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/zuidoostdrenthe.
Startplaats: Parkeren Staatsbosbeheerparkeerplaats aan de Tilweg in Gees.
Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/zuidoostdrenthe of www.facebook.com/staatsbosbeheerZuidoostDrenthe

Gegevens

Datum:
14 juni
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
€6,00

Locatie

Tilweg Gees
Tilweg
Gees, Drenthe Nederland
+ Google Maps