Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cathedral music

30 september - 19:30

€15,00

Op zaterdag 30 september is er Cathedral music in de Dorpskerk van Sleen, met medewerking van het koor Dutch Choral Singers, onder leiding van Henk de Vries en organist Eeuwe Zijlstra. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Hoe zit dat, Cathedral Music in de dorpskerk in Sleen? Het koor Dutch Choral Singers treedt geregeld op in de York MInster, de kathedraal van York (VK), na de dom in Keulen de grootste gotische kathedraal in Noord-Europa. Tussen de 20 en 30 koorzangers die hun sporen verdiend hebben zingen in wisselende formaties de mooiste meerstemmige koormuziek uit de beste Engelse koortraditie.

Afwisselend speelt Eeuwe Zijlstra, een van Nederlands beste organisten, swingende, toegankelijke, spetterende kerkmuziek op het Vollebregt-orgel. De kerken mogen dan leeglopen, de muziek houdt stand. De speciale kerk akoestiek zorgt voor een onvergetelijke klank; doe even je ogen dicht en voel het geluid van de door de ruimte vibrerende klanken: kippenvel.

Precies dat is wat we, enigszins pretentieus, jazeker, bedoelen met ‘cathedral music’. De mooie, rustieke, bescheiden dorpskerk in Sleen met zijn puike orgel en stoere akoestiek doet de rest.

Het programma biedt een gevarieerd koorzang aanbod, met psalmen, hymnes en meer, gezongen door het voltallige koor of enkele solisten en als SCDZ gaan we ons best doen de gelegenheid te bieden een keer mee te kunnen zingen.

Kaartverkoop
De organisatie van dit concert is in handen van SCDZ, Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld. Kaarten kosten € 15,-. De kerkdeuren zullen om 19.30 uur geopend worden. Na afloop van het concert is er gelegenheid om even bij te praten en een drankje te nuttigen in de voorhal van de kerk.

Kaarten zijn verkrijgbaar via zuidenveldcultureel@gmail.com. Meer informatie via SCDZ-voorzitter: Thomas Hendriksen, tel. 0653202625.

Gegevens

Datum:
30 september
Tijd:
19:30
Kosten:
€15,00

Locatie

Dorpskerk Sleen
Brink 7
Sleen, 7841 CE Nederland
+ Google Maps