Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Drentse Dag met ’t Aol Volk

7 juli - 10:00 - 18:00

Drentse Dag: Een Dag Vol Historie bij Ellert en Brammert!

Op 7 juli van 10:00 tot 18:00 verwelkomt het openluchtmuseum Ellert en Brammert je weer voor een betoverende Drentse Dag, mogelijk gemaakt door de Drentse vereniging ’t Aol Volk!

Ontdek de rijke geschiedenis van het Ellertsveld terwijl je langs de plaggenhutten, traditionele huizen en andere historische gebouwen wandelt. Laat je onderdompelen in het dagelijkse leven van vroeger terwijl bewoners allerlei ambachten en activiteiten demonstreren, waardoor je een levendig beeld krijgt van het verleden.

Maak kennis met tal van historische figuren die rondlopen, terwijl de veldwachter zorgt voor een ordelijk verloop van de dag. Ontmoet een ondeugend landlopersechtpaar dat zich bezighoudt met allerlei verboden activiteiten en beleef het unieke huwelijk met de puthaak. Kinderen kunnen zich vermaken met dansvoorstellingen of luisteren naar spannende verhalen in het schooltje. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de gezellige kinderboerderij!

Sluit de dag af bij de Oude Boerenherberg, waar groepen van ’t Aol’Volk historische kleding dragen en traditionele dansvoorstellingen verzorgen. Geniet van de sfeer op het terras terwijl je terugblikt op een dag vol geschiedenis en gezelligheid.

Mis deze unieke ervaring niet en kom naar Ellert en Brammert op 7 juli voor de Drentse Dag!

Gegevens

Datum:
7 juli
Tijd:
10:00 - 18:00

Locatie

openluchtmuseum Ellert en Brammert
Tramstraat 73
Schoonoord, Drenthe 7848 BJ Nederland
+ Google Maps