Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’

31 maart - 09:30 - 24 september - 17:00

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. Meer dan een eeuw fotografie in Coevorden

Anno 2023 is het maken van een foto bijna net zo vanzelfsprekend als drinken, eten en slapen. De meeste mensen hebben tegenwoordig wel een mobiel met camera bij zich. Maar toch is dat niet altijd zo geweest. Fotografie bestaat wereldwijd nauwelijks 200 jaar. In Nederland pas sinds ongeveer 1860. En in Coevorden? Fotografie zette hier voet aan wal in de laatste jaren van de 19e eeuw. Een slordige 125 jaar geleden.

In de beginjaren van de fotografie zijn het de rondtrekkende fotografen die Coevorden vastleggen. Vanaf 1900 vestigden zich de eerste zelfstandige fotografen in de stad. In ongeveer dezelfde periode vond ook de ontmanteling van de actieve vesting plaats. Toch bestaan er maar weinig afbeeldingen van de wallen, de poorten, de kazernen en vooral de Bentheimerpoort met zijn leeuwenkoppen. Kennelijk hadden de fotografen in die tijd oog voor andere zaken.

In de tentoonstelling ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ laten Het Stedelijk museum zien welke ontwikkeling de fotografie in Coevorden heeft doorgemaakt. En wie de fotografen waren in de vestingstad. En hoe Coevorden de afgelopen 125 jaar is veranderd. Bij de tentoonstelling is een gratis speurtocht voor kinderen.

De tentoonstelling ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ is te bezoeken in Het Stedelijk Museum van 31 maart t/m 24 september 2023.

Gegevens

Begin:
31 maart - 09:30
Einde:
24 september - 17:00

Locatie

Stedelijk museum Coevorden
Haven 4
Coevorden, Drenthe 7741 JV Nederland
+ Google Maps