Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fietsexcursie ‘hunebedden en andere cultuurhistorische objecten in Valthe(rbos)’

4 juni 2022 - 10:00 - 12:00

€7,50

Heb je ook zin om de mooiste historische plekjes van het Valtherbos te ontdekken? Ga dan mee met deze gevarieerde fietsexcursie. Op 4 juni a.s. kan je met een gids van Staatsbosbeheer een prachtige fietstocht van zo’n 11 km maken door boswachterij Emmen. Een geweldig natuurgebied met vele zichtbare sporen uit het verleden.

In Drenthe zijn meerdere hunebedden en grafheuvels zichtbaar aanwezig. Hunebedden zijn de oudste monumenten die in Nederland te vinden zijn. In de IJstijd werden grote keien naar Drenthe meegevoerd en daarvan werden de Hunebedden gebouwd. Ze werden vlak bij de nederzettingen van het Trechterbekervolk gebouwd. Je vindt er daarom soms een aantal vlak bij elkaar.

Tijdens de fietsexcursie wordt er vijf keer gestopt en een korte wandeling gemaakt om hunebedden en de grafheuvel Eppiesbergje bekeken. Daarnaast wordt ook het Onderduikhol bezocht en de plek van het archeologisch onderzoek van de 2 eeuwen geleden verdwenen Valtherschans wordt aangedaan.
Fietsafstand is 11 km waarvan 4 km over stevige zandpaden wordt.
De fietsexcursie is geschikt vanaf 16 jaar. Je leert en ontdekt van alles over de geschiedenis van hunebedden en grafheuvels.

Informatie en aanmelden

De fietsexcursie vindt plaats op 4 juni. Hij start om 10.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De kosten bedragen € 7,50 per persoon en men dient een eigen, stevige fiets mee te nemen.
Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/fietsexcursievaltherbos Startplaats: Parkeren bij Eppiesbergje, dit is de grote grafheuvel in akkers ten noorden van de weg Odoorn naar Valthe, (Valtherweg). Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl

Gegevens

Datum:
4 juni 2022
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
€7,50

Locatie

Eppiesbergje
Bergjesweg
Valthe, Drenthe Nederland
+ Google Maps