Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het verhaal van het hunebed

24 september 2022 - 11:00 - 12:30

Bij het prachtige hunebed D45 in de Emmerdennen neemt de gids je op zaterdag 24 september mee in het verhaal van het hunebed. Tijdens deze ochtend kan je ontspannen luisteren en vragen stellen.

 Er valt heel wat te vertellen over dit mystieke, meer dan 5000 jaar oude prehistorische bouwwerk D45 aan de Boslaan nabij het centrum van Emmen. Waarom en hoe werden de hunebedden gebouwd en waarom in Drenthe. De gids neemt je mee terug naar de tijd van het Trechterbekervolk, van waar zij vandaan kwamen, waarom zij gingen boeren, welke dieren en gereedschappen gebruikten zij.
En wat kan Ötzi de oudste menselijke mummie die in Europa is gevonden ons nog vertellen over de hunebedbouwers?

Voor het ontspannen luisteren en vragen stellen kunnen maximaal 15 mensen zich opgeven vanaf 16 jaar, klapstoeltje meenemen wordt aanbevolen alsook eventueel eigen drinken.

Informatie en aanmelden
Deze activiteit vindt plaats op zaterdag 24 september. Het verhaal start om 11.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten bedragen € 7,50 voor per persoon en is geschikt vanaf 16 jaar.
Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/verhaalhunebed
Startplaats Parkeerplaats Emmerdennen D45, Boermarkeweg Emmen. Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/zuidoostdrenthe

Gegevens

Datum:
24 september 2022
Tijd:
11:00 - 12:30

Locatie

Parkeerplaats Emmerdennen
Boermarkeweg
Emmen, Drenthe Nederland
+ Google Maps