Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hunebedden in velden en bossen van Zuidoost-Drenthe

20 augustus - 10:30 - 16:30

€10,00

Heb je ook zin om vele historische plekjes van boswachterij Zuidoost-Drenthe te ontdekken? Ga dan mee met deze gevarieerde fietsexcursie. Op zondag 20 augustus kan je met een gids van Staatsbosbeheer een prachtige fietstocht van zo’n 30 km maken door de bossen en velden van in de boswachterijen Emmen en Sleenerzand. Geweldige natuurgebieden met vele zichtbare sporen uit het verleden.

In de boswachterijen en omliggende velden zijn meerdere hunebedden en grafheuvels zichtbaar aanwezig. Hunebedden zijn de oudste monumenten die in Nederland te vinden zijn. In de voorlaatste IJstijd werden grote keien naar Drenthe meegevoerd en daarvan werden de Hunebedden gebouwd die werden gebruikt als grafkamers. Ze werden vlak bij de nederzettingen van het Trechterbekervolk gebouwd. Je vindt er daarom soms een aantal bij elkaar.

De grafheuvels zijn van iets latere datum en bevinden zich ook in de buurt van hunebedden.

Tijdens de fietsexcursie wordt er een aantal keer gestopt en een korte wandeling gemaakt om hunebedden, grafheuvels en andere objecten te bekijken waarbij de gids informatie geeft.

De fietsexcursie is geschikt vanaf 16 jaar. Je leert en ontdekt van alles over de geschiedenis van hunebedden en andere historische objecten.

Informatie en aanmelden

De fietsexcursie vindt plaats op zondag 20 augustus. Hij start om 10.30 uur en duurt ongeveer vijf uur.

De kosten bedragen € 10,- per persoon exclusief catering.

Je dient je eigen betrouwbare fiets mee te nemen.

Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/fietsdagtochtzodrenthe

Start met koffie bij “‘t Nije Hoff”, Nieuw Amsterdamse straat 140, 7814 VA Emmen. De koffie is voor eigen rekening. Lunch en overige versnaperingen dient u zelf mee te nemen.

Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/zuidoostdrenthe

Gegevens

Datum:
20 augustus
Tijd:
10:30 - 16:30
Kosten:
€10,00