Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Reeën excursie in het Valtherbos

16 juli - 05:30 - 07:30

€7,50

Als je reeën wilt zien, dan moet je je dag vroeg starten! Kom naar het Valtherbos en wandel zondag 16 juli mee met de gids van Staatsbosbeheer. Rond zonsopkomst heb je kans om te ervaren hoe reeën het bos verlaten om te gaan eten in het open veld. Je wandelt in stilte naar de rand van het bos om de reeën niet te verstoren. Een mooi begin van je dag.

 Het Valtherbos is prachtig gevarieerd, van open beuken bos tot dichte sparrenbossen, van heide met hunebedden tot zandverstuivingen. Ook is het een leefgebied van allerlei soorten wild, zoals het ree. Tijdens de excursie zal de gids u daar van alles over vertellen, in een bos wat in de vroegte om u heen zal ontwaken.

Informatie en aanmelden

De wandelexcursie vindt plaats op zondag 16 juli en is geschikt vanaf 8 jaar. De wandeling start om 05.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. De afstand bedraagt ongeveer 3 km. Neem een verrekijker mee en eventueel iets om te drinken. De kosten bedragen € 7,50 per persoon, voor kinderen t/m 12 jaar €4,50.

Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/reeen-van-het-valtherbos

Startplaats: parkeerplaats Valtherbos, aan de Odoornerweg. Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/zuidoostdrenthe

Gegevens

Datum:
16 juli
Tijd:
05:30 - 07:30
Kosten:
€7,50

Locatie

Parkeerplaats Valtherbos
odoornerweg Drenthe Nederland + Google Maps