Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Seizoensworkshops Plantaardig Verven

22 september - 10:00 - 17:00

Seizoensworkshop Plantaardig Verven in Natuuratelier Momoko.

Natuuratelier Momoko in Gees is een originele plek voor inspiratie, natuurbeleving & ontspanning waar je in contact kunt komen met de magie van de natuur. Een buitenplek op het platteland van Drenthe in de deel van een boerderij uit 1860. Een plek waar je je tijdloos kunt oefenen in een ambacht, nieuwe manieren leert om met de natuur te praten, rituelen kunt ervaren, originele workshops kunt volgen en verrassende ervaringen zult hebben.

Locatie: Oude Steeg 22, 7863 PG Gees (Drenthe)
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Kosten bij boeking alle vier de workshops: €320,- euro
Per los geboekte workshop: €95,- euro
Inclusief: koffie, thee, lekkers, verse vegetarische soep & alle workshopmaterialen
Meer informatie & Reserveren: Kijk hier voor meer informatie of neem contact op via natuuratelier@momoko.nl

Winter workshop vrijdag 26 februari 2024
Tijdens de winterworkshop leer je warme dieprode tinten van meekrap en blauw van blauwhout met wolfsklauw beits maken en verrassende kleuren van witte én rode uischillen.

Lente workshop vrijdag 12 mei 2023
Voor de lente workshop gaan we natuurlijk fluitenkruid plukken in de bermen. Ontdekken we welke verse boomblaadjes de mooiste kleuren geven. Met in de hoofdrol: de veelzijdige prikkelende brandnetel. Uitdagend aan elke plant en ook aan de brandnetel is dat het uitmaakt op welke grond (de terroir) het gegroeid heeft, welke tijd je het oogst en hoe je het bewerkt. Het wordt in ieder geval een ‘groene’ workshopdag.

Zomer workshop vrijdag 22 september 2023
De een na laatste dag van de zomer maken we gebruik van de prachtige bloemen die in de verfplantentuin groeien. We gaan met verse wede blauw (en roze) verven. We gaan aan de slag met Momoko natuurateliers themabloem: de veelzijdige saffloer. Als moeder aarde het wil, sluiten we de zomer af met ons eigen late midsommar feestje in de verfplantentuin. Je maakt een bloemenkrans voor in je haar, als ketting of voor aan je pols.

Herfst workshop vrijdag 17 november 2023
De herfst is een spannende kleurrijke en stemmige tijd voor het maken van kleur. De pluimen van het riet of de fluweelboom, de blaadjes van de berk, elzenproppen, walnootbolsters, eikenootjes. We gaan kijken wat de natuur ons geeft. Op deze dag maak je ook je canvas met alle kleuren af en ga je naar huis met een overzicht van jouw gevoelskleuren van de afgelopen seizoenen.

Gegevens

Datum:
22 september
Tijd:
10:00 - 17:00

Locatie

Natuuratelier Momoko
Oude Steeg 22
Gees, Drenthe 7863 PG Nederland
+ Google Maps