Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sportieve wandeling door de Emmerdennen

30 april - 10:00 - 12:00

€6,00

Ga op zondag 30 april mee met deze sportieve dynamische wandeling door de mooie bossen en oude zandduinen van de Emmerdennen. Onderweg ervaar je goed het glooiende terrein en beklim je het hoogste natuurlijke punt van Drenthe; ‘het Haantjeduin’. Dit duin vormt met zijn 27 meter boven NAP één van de hoogste toppen van de Hondsrug.

 De Emmerdennen is één van de mooiste bossen van Nederland met oude zandduinen. In de loop van de jaren hebben de Emmerdennen zich ontwikkeld tot een prachtig gemengd bos waar Emmen in de loop van de tijd omheen gegroeid is. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee op een interessante ontdekkingstocht over het ontstaan van de Emmerdennen, de bomen en dieren van het bos. Ieder seizoen is er weer iets nieuws te beleven.

Informatie en aanmelden
De wandelexcursie vindt plaats op zondag 30 april en is geschikt vanaf 12 jaar. De wandeling start om 10.00 uur en duurt anderhalf tot twee uur. De afstand bedraagt 5 km en er wordt in een stevig tempo gewandeld. De kosten bedragen € 6,00 per persoon.

Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/emmerdennensportief

Startplaats: Parkeerplaats hunebed D45, Boermarkeweg Emmen. Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/zuidoostdrenthe

Gegevens

Datum:
30 april
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
€6,00

Locatie

Parkeerplaats Emmerdennen
Boermarkeweg
Emmen, Drenthe Nederland
+ Google Maps