Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verhaal van het hunebed

6 juli 2022 - 19:30 - 21:00

€7,50

Bij het prachtige hunebed D42 Emmer Esch in het Schietbaan bos neemt de gids je mee in het verhaal van het hunebed. Tijdens deze avond kan je ontspannen luisteren en vragen stellen.

Er valt heel wat te vertellen over dit gehavende, meer dan 5000 jaar oude prehistorische en mystieke bouwwerk, met de grote eikenboom middenin en op deze bijzondere plek. Waarom en hoe werden de hunebedden gebouwd en waarom in Drenthe. De gids neemt u mee terug naar de tijd van het Trechterbekervolk, van hoe zij leefden, tot hun cultuur, huizen, dieren en het toenmalige landschap.

Voor het ontspannen luisteren en vragen kunnen stellen kunnen maximaal 15 mensen zich opgeven vanaf 16 jaar, klapstoeltje meenemen wordt aanbevolen alsook eventueel eigen drinken.

Informatie en aanmelden

Deze activiteit vindt plaats op 15 juni en woensdag 6 juli. Het verhaal start om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten bedragen € 7,50 voor per persoon en is geschikt vanaf 16 jaar.

Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/verhaalhunebed

Startplaats: D42 Emmer Esch in het Schietbaan bos (zuidoost rand) aan de Schietbaanweg in Emmen. Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/hondsrug

Gegevens

Datum:
6 juli 2022
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€7,50

Locatie

D42 Emmer Esch in het Schietbaan bos
Schietbaanweg
Emmen, Drenthe Nederland
+ Google Maps