Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vincents pad door Zweeloo

26 augustus - 08:00 - 27 augustus - 17:00

25-27 augustus ‘Vincents pad door Zweeloo’
Van Goghs pad door Zweeloo weerspiegeld in klank, muziek, geschrift, kunst en landschap.

Bezoek de bijzondere activiteiten:
‘Brief in Beeld’
Beleef in een sfeervolle omgeving de brief die Vincent naar zijn broer Theo schreef op 2 november 1883. Tijdens het luisteren naar de gesproken brief kunt u genieten van sfeervolle foto’s.

‘Het Bleekveld’
Een reconstructie van het bleekveld in Zweeloo zoals dat door de kun-stenaar Max Liebermann is geschilderd. Nu zijn de lakens bedrukt met de kleurrijke bewoordingen waarin Vincent van Gogh zijn indrukken van dit dorp heeft weergegeven.

‘Sieraden-expositie’
Kunstenaars Frans Beelen voltooide een serie van 25 sieraden, geïnspireerd op het werk van Vincent van Gogh. De hele collectie omvat zeventien halssieraden, drie broches en vijf ringen.

In en om kerk Zweeloo
Sinje Kiel & Gesine Lersch, zang en tekst
Rinus Sprangers, piano

Het duo Sinje Kiel en Gesine Lersch heeft speciaal voor in en om het kerkje van Zweeloo een voorstelling gemaakt in het kader van 140 jaar Van Gogh in Drenthe. Hun eerdere concertwandeling Onderweg is getransformeerd in ONDERWEG NAAR VINCENT in de voorbereiding op een muziektheatercollage Lieve Vincent, die zij in het najaar in Schoonoord zullen presenteren. In het recital ONDERWEG NAAR VINCENT laten de twee professionele zangeressen op uitnodiging van Kunstenaarsdorp Zweeloo liederen en teksten horen, gebaseerd op hun toenadering aan van Gogh. Waarin reizen en verhuizen, het zoeken naar bestemming (letterlijk en figuurlijk), het tijdsbeeld en de industriële revolutie met sociale ongelijkheid, de positie van vrouwen, opvoeding en de worsteling van kunstenaar en mens centraal staan. Zij maken- als het weer het toelaat een onderhoudend “ommetje” om de kerk met het publiek (dus laat uw hoge hakken thuis!)- en zingen in de prachtige akoestiek van het kerkje solo en in duet werken van onder andere de Amerikaanse componiste Amy Beach, volksmuziek en liederen op teksten van Brecht en uit de Duitse Romantiek. Aan de piano worden zij begeleid door Rinus Sprangers.

Meer info op onze website: kunstenaarsdorpzweeloo.nl/van-gogh-in-drenthe

Gegevens

Begin:
26 augustus - 08:00
Einde:
27 augustus - 17:00

Locatie

Zweeloo
Zweeloo, Drenthe Nederland + Google Maps