Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vollemaanwandeling in de Emmerdennen

28 oktober - 20:00

€8,00

Maak met de gids van Staatsbosbeheer op zaterdag 28 oktober een wandeling bij vollemaan door de Emmerdennen. Laat je ogen langzaam wennen aan de duisternis en ervaar de veelzijdige vegetatie en het glooiende terrein van dit unieke bosgebied. Van open heideveld, vennen tot duister bos. Natuurlijk gaat de tocht ook over het hoogste natuurlijke punt van Drenthe heen, het “Haantje Bak”. Onderweg vertelt de gids je over de maan, de natuur en de nachtdieren die hier leven. En wie weet krijg je wel een ontmoeting met een vos of ree!

 

Door het weghalen van het kunstmatige licht ervaar je de natuur veel intenser. De stilte maakt je alerter op geluiden, wat horen we in de verte?

Hopelijk is het helder en kunnen we veel sterrenbeelden ontdekken. Tijdens de tocht zetten we onze zintuigen op scherp, in de nacht hebben we immers al onze zintuigen nodig!

 

Informatie en aanmelden

De wandelexcursie vindt plaats op zaterdag 28 oktober en is geschikt vanaf 8 jaar. De wandeling start om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten bedragen € 8,00 voor volwassenen en € 4,- voor kinderen t/m 12 jaar.

Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/vollemaan.

Startplaats: Parkeerplaats Staatsbosbeheer Boslaan 21 7822 EN Emmen. Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/zuidoostdrenthe

Gegevens

Datum:
28 oktober
Tijd:
20:00
Kosten:
€8,00

Locatie

parkeerplaats boslaan
Boslaan 21
Emmen, Drenthe 7822 EN Nederland
+ Google Maps