Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vollemaanwandeling in het Sleenerzand

31 augustus - 21:00 - 23:00

€8,00

Beleef het Sleenerzand in de duisternis en daag je zintuigen uit op donderdag 31 augustus. Vollemaan blijft een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou. Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer door de veelzijdige vegetatie van dit bijzondere bosgebied. Van open heideveld tot duister bos. Door het weghalen van het kunstmatige licht ervaar je de natuur veel intenser. De stilte maakt je alerter op geluiden en je zintuigen staan helemaal aan! Met een beetje geluk hoor je de roep van een bosuil of kruist een ander nachtdier je pad.

De volle maan zorgt voor de enige verlichting in de duisternis. Heb je wel eens ervaren dat maanlicht, net als zonlicht schaduwen werpt?  Hopelijk is het helder en kunnen we veel sterrenbeelden ontdekken. Tijdens de tocht zetten we onze zintuigen op scherp, in de nacht hebben we immers al onze zintuigen nodig!

Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan in. Vanaf de aarde is nu de door zonlicht weerkaatste zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van zee op dat moment het sterkst. Maar dit maandelijkse natuurverschijnsel spreekt ook tot de verbeelding. Al eeuwenlang doen volksverhalen de ronde, over weerwolven, bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven…

Informatie en aanmelden

De wandelexcursie vindt plaats op donderdag 31 augustus. De wandeling start om 21.00 uur en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. De kosten bedragen € 8,00 voor volwassenen en € 4,- voor kinderen t/m 12 jaar.

Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/zuidoostdrenthe.

Startplaats: parkeerplaats Staatsbosbeheer Kibbelveen tussen Noord-Sleen en Schoonoord. Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/zuidoostdrenthe

Gegevens

Datum:
31 augustus
Tijd:
21:00 - 23:00
Kosten:
€8,00

Locatie

Parkeerplaats Kibbelveen
Slenerweg
Tussen Noord-Sleen en Schoonoord, Drenthe Nederland
+ Google Maps