Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vrijheidsconcert Crescendo

15 april - 20:00

€12,50

Op 10 april 1945 is Sleen en omgeving bevrijd. Omdat dat in 2020 (na 75 jaar) niet uitgebreid met een groots concert herdacht en gevierd kon worden, gebeurt dat nu alsnog. Op zaterdagavond 15 april 2023 is deze bijzondere muzikale documentaire te zien en te horen in de sporthal in Sleen.

Muziekvereniging Crescendo presenteert op 15 april 2023 een Vrijheidsconcert in sporthal Broekveld te Sleen. Een muzikale documentaire over Sleen en omgeving tijdens de oorlogsjaren. In samenwerking met Stichting Streekeigen Sleen heeft Crescendo deze documentaire gemaakt. Op een groot scherm wordt in verschillende scènes het verhaal uitgebeeld met vertellingen op locaties en foto’s uit het verleden.

Over het leven in Sleen, de mobilisatie, joden in Sleen, onderduikers, verzetsdaden en de bevrijding. Passende composities maken de sfeer compleet.
De muziekstukken worden gespeeld door het harmonieorkest onder leiding van Wilfred Grootenhuis en de malletband onder leiding van Jan ter Haar.

Het duo Harm & Roelof verzorgt een speciaal gastoptreden.

Kaarten zijn te bestellen via www.crescendo-sleen.nl of aan de zaal. De entree bedraagt €12,50 inclusief een uitgebreid informatief programmaboekje. Kinderen gratis entree.

Locatie: sporthal Broekveld
Aanvang: 20:00 uur
Zaal open: 19:15 uur

Gegevens

Datum:
15 april
Tijd:
20:00
Kosten:
€12,50

Locatie

Sporthal Broekveld
Oldenhoffstraat 7
Sleen, Drenthe 7841AJ Nederland
+ Google Maps