Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandelexcursie door de Emmerdennen

5 juni 2022 - 13:00 - 14:30

€6,00

Ieder seizoen is er wel iets te beleven en te ontdekken in de natuur. Op 5 en 19 juni kan je met de gids van Staatsbosbeheer een mooie, afwisselende wandelexcursie maken. Door de seizoenen heen heb je nooit dezelfde wandeling. Onderweg vertelt de gids over de natuur, cultuurhistorie en het ontstaan van de Emmerdennen. Dus wat voor weer het ook is: kom mee naar buiten en geniet van de zon op je gezicht, de wind door je haren of de kou op je wangen!

Vlak naast het drukke centrum van Emmen, achter het ziekenhuis, liggen de Emmerdennen: een oase van rust. ‘Klein Zwitserland’, noemen ze het in de buurt. Het is een prachtig bos met oude zandduinen. Het Haantjeduin vormt met zijn 27 meter boven NAP één van de hoogste toppen van de Hondsrug.

Tijdens de wandelexcursie neemt de gids van Staatsbosbeheer je mee op pad, voor een interessante ontdekkingstocht in de natuur. De tocht is voor het hele gezin, jong en oud. Je leert en ontdekt van alles over het ontstaan van de Emmerdennen, de bomen en dieren van het bos.

Informatie en aanmelden

De wandelexcursie vindt plaats op 5 en 19 juni. De wandeling start om 13.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten bedragen € 6,00 voor volwassenen en € 4,- voor kinderen t/m 12 jaar. Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/seizoenswandelingemmerdennen. Plaats: Staatsbosbeheer, Boslaan 21 7822 EN Emmen. Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/hondsrug

Gegevens

Datum:
5 juni 2022
Tijd:
13:00 - 14:30
Kosten:
€6,00

Locatie

Staatsbosbeheer Emmen
Boslaan 21
Emmen, Drenthe 7822 EN Nederland
+ Google Maps