Melkveebedrijf Eising-Hilbrands

Melk en Meer ?
Melkveebedrijf Eising-Hilbrands is gelegen op Schaapstreek 46 in Sleen, aan de doorgaande weg tussen Sleen en Oosterhesselen. De boerderij ligt aan de fiets-knooppunten-route en op korte afstand van de wandel-knooppunten-route.

Hier runnen Albert en Henriette samen met zoon Gerben een familiebedrijf met zo’n 150 melkkoeien en bijbehorend jongvee. De koeien worden goed verzorgd, hebben allemaal een eigen ligplek op een koematras. De stal is geïsoleerd en wordt goed geventileerd. De melk wordt klimaat neutraal geproduceerd. Dit houdt in dat het aantal koeien op deze boerderij in balans is met de hoeveelheid grasland. De koeien stoten CO2 uit, maar de bodem houdt dezelfde hoeveelheid CO2 vast. Van het vroege voorjaar tot in de herfst lopen de koeien buiten.
Een deel van de melk die geproduceerd wordt, wordt verwerkt tot hoogwaardige zuivelproducten. Yoghurt, vla, chocolademelk en vele varianten hierop worden verkocht in de gekoelde zuivelautomaat. De zuivelautomaat staat vooraan bij de stal. De burger wordt uitgenodigd het erf op te komen, om zijn zuivel en aanverwante producten te kopen. Er kan contant betaald worden, maar ook met de pin.
Vanaf eind augustus wordt de verkoop aangevuld met diverse soorten pompoenen en kalebassen.
Voor de toerist en recreant is er een rustpunt. De accu van de fiets kan opgeladen worden en ondertussen is er gelegenheid om koffie/thee en fris te nuttigen. Ook is er een toiletvoorziening aanwezig.

Schaapsteek 46
7841 BS Sleen
0591 564 031
06-12046018
https://www.melkenmeersleen.nl

Bekijk ook

ALS / actie van de gemeenteraad ‘Lopen voor Lidy’