De Karkoele

De Karkoele; de Kerkuil die zich hier in de boerderij vestigt. Verwerkelijkt door Frits en Lucienne.
In oktober 2020 zijn wij in Erm komen wonen vanuit Amsterdam en Texel. Een droom kwam uit toen wij zomer van 2020 tegen deze prachtige woonboerderij aanliepen. We waren snel verkocht en daardoor de boerderij snel verkocht. Gelukkig prijzen we ons. Plannen ontstonden al snel en met veel enthousiasme begonnen de verbouwingen bijna direct en nu is het dan zover. De eerste gasten zijn onlangs tevreden en enthousiast vertrokken na 3 nachten heerlijk slapen en relaxen in onze B&B.
Maanden lang zijn er vakmannen over de vloer geweest voor het installeren van o.a. de zonnepanelen en de warmtepompen. De slopers, de elektricien, de stukadoren, de schilders, de tegelzetters, meerdere isolatiebedrijven hebben zich enorm ingezet om onze droom te verwerkelijken. Daarnaast komt tuinman Wim elke maand voor het onderhouden van het erf.
In december is de klus begonnen met een ondergelopen kelder die Geert, de beste boer aan de overkant heeft leeggepompt voor ons. Wat ups en downs wat allemaal hoort bij het verbouwen van een boerderij. Het gebrek van het ondergrondse zwembad zijn wel al lang weer vergeten en nu hebben dan ook iets. Dat hadden we al maar nu nog veel meer. Dag in dag uit mensen over de vloer en vaak verrast over hoe gemakkelijk en vriendelijk iedereen in Drenthe is, hoe fijn het is om hier te zijn. Alsof we hier al heel lang zijn en thuis horen.

De Karkoele, die zich hier in huis vestigt en die we regelmatig horen en zien vliegen. De naam bedacht door een nicht van Lucienne. Xera kwam in december naar de Karkoele om etappes van het Pieterpad te lopen. Overigens heeft zij ook het logo ontworpen.

De Karkoele is meer dan alleen een B&B. Yoga, training en coaching is hier ook mogelijk. Daarnaast is het onze plek waar we samen nog lang gelukkig gaan zijn.
We delen de ervaring van de Karkoele graag met jullie, onze toekomstige gasten.

“Men kan de wereld leren kennen zunder Drenthe te verlaoten”

Oostereind 5
7843 PG Erm
0628110130
www.dekarkoele.nl
info@dekarkoele.nl

Bekijk ook

ALS / actie van de gemeenteraad ‘Lopen voor Lidy’