Wandelen in Coevorden

Coevorden heeft prachtige wandelroutes die door de mooiste natuurgebieden van de provincie Drenthe leiden. Onze wandelroutes variëren van korte, gemakkelijke paden tot uitdagende trails voor de meer ervaren wandelaars. Er is voor iedereen een geschikte route te vinden. Bovendien zijn onze wandelroutes goed aangegeven, zodat je altijd de juiste richting vindt.

Hier vind je alles over wandelen in Coevorden!

Cultuurpad

Het Cultuurpad zorgt voor maar liefst 200km wandelplezier door de hele gemeente Coevorden. Vrijwilligers hebben de mooiste routes samengesteld met natuur, cultuur en historie onderweg. In 23 etappes, met korte en langere afstanden, geniet je onderweg van alles wat Coevorden en de prachtige dorpen te bieden hebben. Lees meer op de pagina met informatie en routes of schaf het mooie boekje aan waarin alle routes en bezienswaardigheden beschreven staan bij een van de TIP kantoren.

Van Gogh wandelroute

Het jaar 2023 is uitgeroepen tot het Van Gogh jaar, aan gezien het 140 jaar geleden is dat Vincent van Gogh in Zuidoost-Drenthe was waar hij een aantal van zijn werken gemaakt heeft. Onder andere bracht hij een bezoek aan het kerkje in Zweeloo wat hij ook heeft vastgelegd. In Zweeloo zal rond de zomer een mooie wandelroute worden geopend worden rond de plekken waar Vincent is geweest. Uit de vele brieven die hij schreef aan zijn broer Theo weten we waar hij was en wat hem heeft geïnspireerd.

Wandelroutes in de Gemeente

Wandelen kun je in de hele gemeente Coevorden. Van maar liefst 65 wandelroutes hebben we de startpunten overzichtelijk op een gebiedskaart op een rij gezet, waarbij je direct kunt doorklikken naar de website om de route te bekijken of te downloaden.

HUB taxi voor vervoer
van en naar OV

Als er een afstand is tussen het einde van uw wandeltocht en het OV dan kunt u de afstand overbruggen door een HUB taxi te reserveren (min. 2 uur tevoren) U maakt hier gebruik van tegen een laag OV tarief. Stel u eindigt een heerlijke wandeling bij een eetgelegenheid, dan kunt u gemakkelijk naar de bus of trein met de taxi. Kijk op de website voor de voorwaarden

Bewegen in Coevorden

Bewegen is gezond! Lekker wandelen in de natuur is altijd een goed idee. Je kunt er zelf of met een clubje vrienden op uit trekken, maar misschien vind je het leuker om bij een wandel- of ander sportief evenement mee te doen. Er worden door het jaar in alle dorpen verschillende sportieve activiteiten georganiseerd door verenigingen, buurtsportcoaches en inwoners. Kijk op de kalender van Actief in Coevorden waar er iets te doen is.

Wandelknooppunten

Via het wandelknooppunten netwerk van Recreatieschap Drenthe kun door heel de gemeente Coevorden zelf je eigen wandelingen samenstellen. In de hele gemeente is het netwerk aangelegd en via de website van Wandelnet kun je zelf je eigen route plannen en printen. Je kunt eindeloos variëren op de plekjes die jij het mooist vindt. 

WandelRoutes