Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Beleef de vollemaan in het Sleenerzand

16 april 2022 - 20:00 - 21:30

€8

Beleef het Sleenerzand in de duisternis en daag je zintuigen uit. Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer door de veelzijdige vegetatie van dit bijzondere bosgebied. Van open heideveld tot duister bos. Door het weghalen van het kunstmatige licht ervaar je de natuur veel intenser. De stilte maakt je alerter op geluiden en je zintuigen staan helemaal aan! Met een beetje geluk hoor je de roep van een uil of kruist een ander nachtdier je pad. Met behulp van een batdetector wordt er ook gezocht maar vleermuizen, erg bijzonder om hun geluiden te kunnen waarnemen.

 

De volle maan zorgt voor de enige verlichting in de duisternis. Heb je wel eens ervaren dat maanlicht, net als zonlicht schaduwen werpt?
Hopelijk is het helder en kunnen we veel sterrenbeelden ontdekken. Tijdens de tocht zetten we onze zintuigen op scherp, in de nacht hebben we immers al onze zintuigen nodig!

 

Informatie en aanmelden

De wandelexcursie vindt plaats op 16 april. De wandeling start om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten bedragen € 8,00 voor volwassenen en € 4,- voor kinderen t/m 12 jaar.
Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/sleenerzand.
Startplaats: parkeerplaats Staatsbosbeheer Kibbelveen tussen Noord-Sleen en Schoonoord. Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/sleenerzand

Gegevens

Datum:
16 april 2022
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€8
Evenement Tags: