Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Feest van de geest

26 mei 2022 - 13:00 - 17:00

Rond Hemelvaart en Pinksteren zijn in Nederland kerken open voor het publiek. Kunstenaars presenteren en exposeren nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het Pinksterfeest en de architectuur van de kerkgebouwen. De open kerken zijn een speelse en beeldende inspiratiebron voor mensen die op zoek zijn naar hedendaagse kunst, cultuurhistorie, vormen van spiritualiteit, geloof, zingeving en recreatieve ontspanning. Eén van de kerken waarin geëxposeerd wordt, is de Dorpskerk in Sleen.

In de dorpskerk in Sleen is kunstenaar Miriam L’Herminez uit Den Haag op zoek naar ‘Eenheid in verscheidenheid’. Door een onderwerp van alle kanten te belichten, laat zij zich telkens weer verrassen door de verschillen binnen dit thema. Het is voor haar de kunst om de verschillen met elkaar te verbinden en tot een eenheid samen te brengen. U kunt beoordelen of haar dit gelukt is tijdens het Feest van de Geest.

De expositie is dagelijks te bezichtigen op 26, 28 en 29 mei en 4, 5 en 6 juni a.s. van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Gegevens

Datum:
26 mei 2022
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Dorpskerk Sleen
Brink 7
Sleen, 7841 CE Nederland
+ Google Maps