Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Schilderijen tentoonstelling Zeven Profetessen

26 mei - 13:30 - 29 september - 16:30

Op zondag 26 mei om 14.30 uur wordt de schilderijen tentoonstelling Zeven Profetessen geopend met een interactieve bijdrage van de schilderes en omlijst met muziek gespeeld door Luit Kamphuis. In het museum kunt u tot 29 september genieten van 14 schilderijen die samen het beeld van Zeven Profetessen uit het Oude Testament weergeven. Tevens ziet u voorwerpen die passen bij elk van deze profetessen. De schilderijen zijn gemaakt door Bettina van Steenis. Bettina is huisarts en lid van de Liberale Joodse Gemeente Twente en schildert al jaren.

Profetessen:
Regelmatig komt het in het nieuws: mensen die in opstand komen tegen onrecht en misstanden. Het zijn mensen die de straat opgaan om te protesteren. Ook in de boeken van het Oude Testament kom je ze tegen. In de Bijbel heten ze ‘profeten’ of ‘profetessen’. Profetessen zijn geen waarzeggers die de toekomst voorspellen, maar zij hebben door wat er fout zit in
de samenleving om zich heen en houden andere mensen een spiegel voor. In het Oude Testament hadden ze wel een speciale opdracht of bijzondere gave.
In de Bijbel staan verschillende profeten en profetessen. Bekende profeten in de Bijbel zijn Jesaja, Jeremia, Ezechiël en Daniel. Deze tentoonstelling richt zich op zeven vrouwelijke profetessen: Sara, Mirjam, Debora, Hannah, Abigail, Hulda en Esther, alhoewel er meer zijn.

De opening is gratis, opgave is noodzakelijk via: secretaris@synagoge-coevorden.nl

Gegevens

Begin:
26 mei - 13:30
Einde:
29 september - 16:30

Locatie

Synagoge-museum Coevorden
Kerkstraat 36
Coevorden, 7741 JC
+ Google Maps