Frensenhoes

In Meppen staan een authentieke timmerwerkplaats en houtzagerij, het Frensenhoes. Hier geven vrijwilligers regelmatig demonstraties en worden mooie producten gemaakt, zoals insectenhotels, broodplanken, pizzaborden en traditionele bankjes. Deze ‘speelplaats voor gepensioneerde timmerlieden’ is absoluut een bezoek waard.

Het Frensenhoes is in 1916 als timmerwerkplaats gebouwd door Jan Frensen, boerenzoon in Meppen. Zijn zoon Jan Willem trad in zijn vaders voetsporen en zo is het Frensenhoes jarenlang dé plek waar houten meubels, maar ook lijkkisten werden gemaakt. Om dit erfgoed te behouden heeft de weduwe van Jan Willem, mevrouw Frensen-Kalk, de werkplaatsen ondergebracht in stichting Het Frensenhoes.

Je bent van harte welkom op de open middagen, waar de nog altijd werkende houtbewerkingsmachines en de houtzagerij worden gedemonstreerd. Uiteraard staat de koffie klaar en zijn er unieke cadeautjes en de speciale Frensenhoes-honing te koop. Voor groepen zijn er op afspraak rondleidingen, die uitgebreid kunnen worden met een wandeling door het prachtige dorp Meppen.

Kijk voor meer informatie, prijzen en actuele openingstijden op de website.

De Kockstraat 3
7855 TC Meppen
06 1171 0296
www.frensenhoes.nl
frensenhoes@hotmail.com

Bekijk ook