Sleen

Sleen is een van de meest authentieke brinkdorpen in Drenthe. Uit de geschiedenis blijkt dat Sleen in de vroege middeleeuwen ontstaan is door splitsing van een oude nederzetting, die ongeveer halverwege het huidige Noord-Sleen en Sleen lag.

Sleen is oorspronkelijk een agrarisch dorp, wat te zien is aan de vele boerderijen in het “oude dorp”. De meeste boerderijen hebben tegenwoordig een woonfunctie gekregen. Er zijn nieuwe scholen, een bibliotheek, goede sportvoorzieningen en een bedrijventerrein in het nieuwe gedeelte van Sleen. Sleen heeft een gezellig centrum, waar u terecht kunt bij de warme bakker, supermarkt, cadeauwinkel, bloemist en drogist.

Bezienswaardigheden in Sleen zijn de NH Kerk (15e eeuw), de molen de Hoop en het voormalige gemeentehuis. Het gemeentehuis dateert uit 1938 en is gebouwd in een neo-klassieke stijl. Een uitbreiding van het gemeentehuis werd officieel in gebruik genomen op 9 mei 1980. Het voormalige gemeentehuis is nu verbouwd tot een multifunctioneel centrum, waar een groot deel van het sociaal cultureel werk in Sleen onderdak heeft gevonden.

Meer weten over Sleen, klik hier!

Onze partners in Sleen

ALS / actie van de gemeenteraad ‘Lopen voor Lidy’