Speelvijver Kibbelkoele

De Kibbelkoele is een plas in de buurt van de Drentse in de bossen van het Sleenerzand. De plas is ontstaan bij de aanleg van de N381, de Friesland route. Het zand dat nodig was voor het traject van Noord-Sleen naar Emmen is hiervandaan gehaald. De plas heeft brede zandstranden, met een langzaam aflopende bodem.

 

Speelvijver Kibbelkoele ligt tussen Noord-Sleen en Schoonoord en is een heerlijke schone zwemplas met een ruim zandstrand. De plas is ongeveer 4 hectare groot en is ondiep (en langzaam aflopende bodem), waardoor ook voor kleine kinderen zeer geschikt. Er is een kiosk aanwezig waar je eten en drinken kunt kopen, volop gelegenheid om te picknicken en er zijn toiletten (waarvan één voor mindervaliden). Het strand (dat om de hele plas heen ligt) wordt dagelijks schoongemaakt. Kortom: ideaal om een dagje heen te gaan met je gezin!

Omgeving
De zwemplas ligt in boswachterij Sleenerzand, tussen Noord-Sleen en Schoonoord in en vlakbij Emmen. De plas is oorspronkelijk ontstaan door zandwinning bij de aanleg van de N381.  https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/recreatieterrein-kibbelkoele

Slenerweg 114
7846 Noord-Sleen

Bekijk ook

ALS / actie van de gemeenteraad ‘Lopen voor Lidy’