Bekendmaking meest favoriete wandelroute van Coevorden

De Aalden Rondomme is de mooiste wandelroute van gemeente Coevorden!

Coevorden wandelgemeente
Coevorden telt vele wandelaars en prachtige wandelroutes die door de mooiste natuurgebieden van de provincie Drenthe leiden. Maar liefst 65 zijn te vinden via www.welkomincoevorden.nl met routes en doorlinks van de mooiste paden en routes. Alleen wat is nu de meest favoriete route van de wandelaars en vinden zij de mooiste route? Om die vraag te beantwoorden hebben de gemeente Coevorden en Stichting ToReCo begin april samen een verkiezing uitgeschreven. Iedereen kon zijn of haar favoriete route aanmelden met een goede motivatie waarom deze route de absolute favoriet is.

Na diverse aanmeldingen heeft een jury, bestaande uit Dick Dijkstra als directeur Recreatieschap, Wilma Terburg en Alieke Wijnholds namens gemeente Coevorden, Willem Anninga, wandelaar en kenner van de gemeente en Gianne de Jonge, bestuurslid van ToReCo. De jury heeft gekeken naar de motivatie en ook de criteria van een mooie wandelroute. Wat is de verhouding tussen verharde en onverharde paden, aanbod van natuur en cultuur onderweg en het onderhoud. Dat laatste zit eigenlijk bij alle wandelroutes dik in orde in de gemeente.

Al snel werd duidelijk wat de favoriete wandelpaden zijn binnen de gemeente. Een top 3 werd samengesteld waar via sociale media tot en met dinsdag 16 mei op kon worden gestemd. De top 3 bestond uit de Aalden Rondomme, Natuurpad in Dalen en een mooie etappe uit het Cultuurpad tussen Wezuperbrug en De Kiel.

Aalden Rondomme blijkt populairste route
Uiteindelijk werd met een ruime meerderheid van de stemmen de Aalden Rondomme uitgeroepen tot ‘de mooiste wandelroute van Coevorden!’ Tijdens een gezellige uitreiking bij het Wapen van Aelden kreeg Verena Oldhuis-Sanders als winnaar van het aanmelden van de winnende route, een actieve wandelclinic voor vier personen. “Ik vind het hartstikke leuk dat ik gewonnen heb. Ik mag graag wandelen in mijn vrije tijd als ontspanning naast mijn werk. Aalden vind ik een mooie omgeving waar ik met mijn gezin graag kom. De Aalden Rondomme is een prachtig wandelrondje waarbij ik het vooral bijzonder vind dat de route door vrijwilligers is uitgezet en wordt onderhouden. Een mooi initiatief.“
Ook de jury is het eens met de keuze van het stemmende publiek. De winnende route heeft alles wat je in een gevarieerde wandelroute wilt hebben, natuur, cultuur en voldoende onverharde paden. We zullen deze route de komende tijd dan zeker ook extra veel aandacht geven in onze promotie” licht Wilma Terburg, namens de jury toe.

De verkiezing ‘mooiste wandelroute van Coevorden’ is onderdeel van het project ‘Coevorden wandelgemeente’ waarbij het wandelen nog beter op de kaart wordt gezet en gepromoot. Naast een uitgebreide wandelpagina op www.welkomincoevorden.nl waar de wandelroutes digitaal in kaart zijn gebracht, er is een startpuntenkaart gemaakt met informatie en tips over wandelen in de gemeente en er komt een promotiecampagne om deze winnende route nog meer in de schijnwerpers te zetten.

Bekijk ook