Dichtwedstrijd Stedelijk Museum Coevorden

Het Stedelijk Museum Coevorden roept inwoners uit Drenthe, Groningen en Overijssel op om mee te doen aan een dichtwedstrijd in het kader van de tentoonstelling ‘Het ontzet van Coevorden’.

In 2022 vieren we het 350- jarig ontzet van Coevorden middels deze tentoonstelling. We vragen de deelnemers daarbij een eigentijdse interpretatie te geven aan de thema’s vrijheid, moed, heldendom en het rampjaar en deze te vertalen in een gedicht van maximaal 200 woorden.

Iedereen mag meedoen: van jong tot oud en van amateur tot professioneel. In het Nederlands, Drents of andere taal (let op: stuur altijd een Nederlandse vertaling van je gedicht mee). We maken onderscheid in twee categorieën: een categorie dichters tot 18 jaar en een categorie dichters van 18 jaar en ouder. Uit alle inzendingen worden twee gedichten gekozen (één uit iedere categorie). De betreffende winnaars mogen hun gedicht voordragen tijdens de opening van de tentoonstelling in de Nederlands Hervormde kerk in Coevorden op 8 oktober 2022. Ook worden de gedichten opgenomen in de vormgeving van de tentoonstelling en zullen ze te zien zijn in de tentoonstellingsgids.

Stuur vóór vrijdag 1 juli 2022 je gedicht (max. 200 woorden) in via info@museumcoevorden.nl o.v.v. ‘Dichtwedstrijd Ontzet van Coevorden’. Op 1 september 2022 worden de winnaars bekend gemaakt.

De tentoonstelling is van 8 oktober 2022 t/m 25 september 2023 te zien in Stedelijk Museum Coevorden.

Bekijk ook