Vestingstad Coevorden Zwaait Sinterklaas uit bij vertrek naar Spanje

Op woensdag 06 december 2023 zal Sinterklaas vanuit de Binnenhaven in Coevorden vertrekken richting Spanje. Dit is een nieuw en uniek evenement voor Coevorden en omstreken. Iedereen is van harte welkom om op deze ludieke wijze de Sint uit te zwaaien en de Kerstman welkom te heten. Dit gaat natuurlijk gepaard met veel gezelligheid, muziek en prachtige sfeerverlichting.

Vanaf 18.00 uur verlaat Sinterklaas, samen met zijn Hoofdpiet, het Kasteel Coevorden waar hij met veel plezier logeerde tijdens zijn verblijf in Coevorden. Vervolgens zal de Sint onder begeleiding van muziek en een groot aantal pieten naar de binnenhaven lopen.
Daar aangekomen zal er een feestelijk afscheidsprogramma gehouden worden en vervolgens zullen Sinterklaas en de Kerstman samen de kerstverlichting ontsteken. Op deze wijze neemt de Kerstman afscheid van Sinterklaas, en de Sint op zijn beurt heet de Kerstman van harte welkom in onze mooie vestingstad. Omstreeks 18.30 uur zal Sinterklaas met zijn Pieten in een drietal verlichte bootjes vertrekken. Via de binnenwateren van Coevorden vaart hij naar de grote rivier, waar zijn eigen Stoomboot klaar zal liggen voor de lange terugreis naar Spanje.

© Foto door coevordernieuws

Bekijk ook