Gemeenteraad in actie voor spierziekte ALS – Lopen voor Lidy

De gemeenteraad van Coevorden komt in actie voor de spierziekte ALS. Op zaterdag 22 oktober loopt elk raadslid een stuk van het 200 kilometer lange Cultuurpad Coevorden. De raadsleden zoeken sponsoren voor een donatie aan de Stichting ALS. Aanleiding voor deze actie is de ziekte van oud-raadslid Lidy Klein-Gunnewiek. Zij nam in maart afscheid van de gemeenteraad en snel daarna werd ALS bij haar geconstateerd. Haar gezondheid gaat snel achteruit. Met deze actie wil de gemeenteraad een steuntje in de rug bieden. De raadsleden nodigen iedereen van harte uit ook in actie te komen, mee te lopen of te doneren.

Steun
De gemeenteraad van Coevorden wil graag iets doen om Lidy en haar familie te laten weten en voelen dat er aan hen wordt gedacht. Dat doen ze door als collectief de 200 kilometer op één dag te lopen daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting ALS.

Routes
Elk raadslid neemt één van de 23 routes voor zijn of haar rekening en zoekt hiervoor zoveel mogelijk mensen die mee lopen en of die het lopen sponsoren. De raadsleden starten allemaal op zaterdag 22 oktober om 11 uur met hun eigen route. Ook burgerraadsleden, wethouder Jeroen Huizing en burgemeester Renze Bergsma lopen mee.

Donaties
Iedereen die mee wil lopen kan zich zaterdag 22 oktober om 11 uur bij het startpunt van de route melden. Donaties kunnen via de actiepagina op de website van de Stichting ALS.

Cultuurpad Coevorden
Het Cultuurpad Coevorden is een wandelroute van meer dan 200 kilometer door de gehele gemeente Coevorden. De route is een initiatief vanwege het Culturele jaar en is samengesteld door bewoners van het gebied. Maar liefst 23 routes leiden de wandelaar door de hele gemeente. Voor meer informatie en routes zie Cultureel Coevorden • Cultuurpad Gemeente Coevorden.

Bekijk ook